Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Paysanni csirke


Hozzávalók: 1 csirke feldarabolva, só, bors, 5 dkg vaj, 3 ek saláta olaj, 50 dkg apró burgonya, 15 dkg gomba felszeletelve, 1 ek apróra vágott petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1.5 dl csirkehúsleves

Elkészítése: A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk. A vaj felét és 2 ek salátaolajat egy serpenyőben hevítsük fel és ebben kb. 15 perc alatt a csirkedarabokat süssük barnára.
Egy másik edényben a maradék vajat és olajat melegítsük fel. Ebben süssük barnára az apró burgonyát. Keverjük hozzá a gombát és még együtt 2-3 percig süssük. Szedjük ki az edényből a burgonyát, gombát és a vajat és öntsük mindezt a csirkére. Borítsuk rá a tetejét és lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Keverjük hozzá a petrezselymet és a fokhagymát és még 4 percig főzzük. Tegyük a csirkét, burgonyát, gombát egy meleg tálra és tartsuk melegen.
Hagyjuk a vajat a serpenyőben, öntsük rá a húslevest és lassan főzzük addig amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezzel a lével öntsük le a csirkét.