Olasz párolt hús
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 121/2 dkg vaj vagy margarin, 1 nagy fej hagyma, só, bors, 2 ek ecet, 1 konzerv paradicsompüré, 1 tk cukor, 4 répa, 1 ek apróra vágott zeller, 1 tk szárított bazsalikom, 2 babérlevél
Elkészítése: A húst sózzuk, borsozzuk. A hagymát apró darabokra vágjuk. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben és süssük meg benne a húst amíg szép barna nem lesz. Vegyük alacsonyabbra a lángot és adjuk a húshoz a hagymát. Addig süssük együtt, amíg a hagyma aranybarna és üveges nem lesz. Adjuk hozzá az ecetet, paradicsompürét, cukrot, a vastag szeletekre vágott répát, zellert, bazsalikomot és babérlevelet. Alaposan keverjük össze és öntsünk hozzá 2 bögre meleg vizet. Tegyük rá a fedőt az edényre és hagyjuk 21/2 órán át lassan főni.
Ha elkészült a hús, vegyük ki az edényből a babérlevéllel együtt. A visszamaradt, puhára főtt zöldséget jól törjük össze a lében és ezzel a szósszal tálaljuk a húst.