Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Borjúszelet


Hozzávalók: 4 borjúszelet, 3 dkg vaj, 20 dkg gomba, 1 ek fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony és turbolya), 1 paradicsom kockákra vágva, 1 késhegynyi rozmaring, 1 kis fej apróra vágott lila hagyma, 1/2 bögre húsleves, 1/2 bögre száraz fehér bor, liszt, só, bors

Elkészítése: A borjúszeleteket megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk rozmaringgal, majd lisztbe forgatjuk. A fölösleges lisztet veregessük le a szeletekről. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Pirítsuk meg a vajon a hússzeletek mindkét oldalát, majd alacsony lángon 8-10 percig vörösesbarnára sütjük. A húst rendszeresen forgassuk meg. Ha elkészült vegyük ki az edényből és tartsuk melegen. A megmaradt vajon pirítsuk meg a hagymát és szórjuk meg egy ek liszttel. Hagyjuk, amíg a liszt megpirul, utána tegyük hozzá a hideg húslevest és a bort. Folyamatosan kevergessük, majd tegyük hozzá a gombát. Alaposan átfőzzük, majd belekeverjük a zöld fűszereket és a paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Finom burgonyával, lollo rosso salátával és paradicsommal.