Ananászos csirke egytál
Hozzávalók: 1 csirke, 1 doboz körszeletes ananászbefőtt, 2 dl rizs, 1 dl tejszín, 2 ek kókuszreszelék, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 dl száraz fehér bor, késhegynyi őrölt gyömbér, 1 ek ételízesítő, só
Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk. Minden darabot mindkét oldalán megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk. Közben a rizst szűrőkanálba tesszük és váltott vízben néhányszor átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit csöpp vajjal kikenünk és szétterítjük benne a rizst. Rászórjuk az ételízesítőt és ráöntjük az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban egymás mellé ráfektetjük a besózott csirke darabokat. Rászórjuk a borsot és a gyömbért, meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel pedig beborítjuk. A vajat rátördeljük és rálocsoljuk a fehérbort. A tálat szorosan lefedjük alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütjük. A sütés végén levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórjuk a maradék kókuszreszeléket.