Gazpacho
Hozzávalók: uborka, 1 nagy paradicsom, 1 nagy zöldpaprika, 1 ek olívaolaj, 1 tk só, 1 ek citromlé, 2 ek méz, 1/2 tk kapor, 1/4 tk Cayenne bors, 2 ek majonéz, 5 dl paradicsomlé, 2 ek petrezselyem, 2 ek koriander
Elkészítése: Mixerbe tesszük az uborkát, paradicsomot, paprikát és hozzáadjuk az olíva olajat, majonézt, citromlét, sót, mézet, kaprot, Cayenne borsot és annyi paradicsomlét, hogy jól keverhető legyen. Nem túl simára összeturmixoljuk majd egy nagy tálba öntjük és hozz keverjük a megmaradt paradicsomlét.
Tetejére: 1 tk olíva olaj, 1/4 tk asafoetida*, uborka, 1 paradicsom, 2 ek zöldpaprika.
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, beleszórjuk az asafoetidat és az apróra vágott zöldségeket. Kicsit megpirítjuk, és a lére öntjük. Hidegre tesszük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és korianderrel.