Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rizssaláta csirkehússal


Hozzávalók 4 személyre: 2 tasakos barna rizs, 4 kisebb csirkemellfilé sütve, vagy főve, 1 dl olívaolaj, 10 dkg kígyóuborka, 2 kaliforniai paprika, 1 csomag retek, 1 szál póréhagyma, 2 evőkanál fűszerecet, 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem, 1/2 fej fejes saláta, 1/2 fej lollo rosso saláta

Elkészítése: A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hűtjük. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, laskára vágjuk és fűszerezzük, majd leöntjük a páccal. A rizst összekeverjük a zöldségekkel és a fűszerekkel. Lehűtve a hús mellé adjuk. Néhány salátalevélen tálaljuk.