Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Lone Star Steakhouse® fejessalátája


Lone Star Steakhouse® Lettuce Wedge Salad

Eddig, ha a fejes salátát feldarabolta, csupán négy részre vágta, valamivel meglocsolta és tálalta? Nos, ez a különleges recept nem csak egyszerű, hanem érdekes lehetőség a saláta elkészítéséhez. A krémes márványsajt öntet olyan eset, amikor a semmiből készít mindennél finomabbat, melyet valaha is evett vagy vásárolt. Szórjon a tetejére kevés reszelt sajtot, néhány szelet paradicsomot, s olyat alkot, mint még soha.

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 2,4 dl reszelt márványsajt, 1 nagy szeletelt paradicsom
Az öntethez: 1,8 dl majonéz, 1,2 dl tejföl, 1 dl reszelt márványsajt, fél teáskanál cukor, 0,25 teáskanál őrölt bors, 0,25 teáskanál fokhagymapor, csipet hagymapor, só

Elkészítése: Mixerrel alaposan keverje ki a sajtos öntet hozzávalóit egy közepes tálban. Vágja le a saláta tövét, majd vágja négy részre. Mossa meg, csepegtesse le, majd rendezze tálra a leveleket. Közben merjen minden levélre e kiskanál öntetet, és szórjon rá kevés reszelt sajtot. Díszítse a tetejét a vékonyan szeletelt paradicsommal, és tálalja. Ebből négy adag lesz.