Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Palacsintapalástba bújtatott kacsa


RUSSEL CROWE KEDVENCE

Hozzávalók: grillezett kacsamell
A palacsintatésztához: 50 dkg liszt, 1/2 l tej, 2 tojás, só, olaj, 2 kacsamell, 100 ml szójaszósz, 50 ml rizsecet, 3 ek barna cukor, 200 ml hoisin szósz

Elkészítése: A palacsintatészta alapanyagait jól keverjük el, majd süssünk ki a szokásosnál vastagabb palacsintákat. Előbb a kacsamelleket tisztítsuk meg a zsíros részektől, majd keverjük el a szójaszószt rizsecettel, sóval és cukorral. A mártásban forgassuk meg a húsdarabokat, majd alufóliával letakarva kb. 20 percig grillezzük. A sütőből kivéve vágjuk a húst vékony csíkokra, s a hoisin szószban melegítsük meg egy serpenyőben. Aztán terítsük a palacsintákra és göngyöljük össze.
Személyenként 2-2-t tálaljunk.

A hoisin (Hoi Shin) szósz nagyobb üzletekben készen kapható.

Forrás: DPG Schiller Aurél gyűjtése