Hírességek - Amerigo Tot
Pulykamell Amerigo Tot módra
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, tölteléknek tojásos lecsó, öntetnek paprikás szósz
Elkészítés: A kiklopfolt pulykamell szeleteket a tojásos lecsóval megtöltjük, henger alakúra göngyöljük, alufóliába csomagoljuk, s a végeit légmentesen elcsavarjuk (úgy nézzen ki, mint egy túlméretezett szaloncukor), majd bő olajban tíz perc alatt jól átsütjük. A fóliát eltávolítjuk, a tekercseket paprikás mártással leöntjük, a fokhagymás csuszatésztával tálaljuk.
Tojásos lecsó:
5 tojást villával felverünk és hozzákeverünk 2 evőkanál tejszínt. A hagyományos módon elkészített lecsót addig főzzük, amíg nedvessége elpárolog, és szinte zsírjára lesül. Akkor keverjük hozzá a tojásos tejszínt, és készre sütjük. A tekercseket ezzel töltjük meg.
Paprikás mártás:
a sütésből visszamaradt olajban világosra pirítunk egy apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és felforraljuk.
Forrás: DPG Schiller Aurél gyűjtése