Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Amerigo Tot


Pulykamell Amerigo Tot módra

Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, tölteléknek tojásos lecsó, öntetnek paprikás szósz

Elkészítés: A kiklopfolt pulykamell szeleteket a tojásos lecsóval megtöltjük, henger alakúra göngyöljük, alufóliába csomagoljuk, s a végeit légmentesen elcsavarjuk (úgy nézzen ki, mint egy túlméretezett szaloncukor), majd bő olajban tíz perc alatt jól átsütjük. A fóliát eltávolítjuk, a tekercseket paprikás mártással leöntjük, a fokhagymás csuszatésztával tálaljuk.

Tojásos lecsó:
5 tojást villával felverünk és hozzákeverünk 2 evőkanál tejszínt. A hagyományos módon elkészített lecsót addig főzzük, amíg nedvessége elpárolog, és szinte zsírjára lesül. Akkor keverjük hozzá a tojásos tejszínt, és készre sütjük. A tekercseket ezzel töltjük meg.

Paprikás mártás:
a sütésből visszamaradt olajban világosra pirítunk egy apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és felforraljuk.

Forrás: DPG Schiller Aurél gyűjtése