Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Marinírozott busa


Hozzávalók: 8 szelet busa (80-90 deka), 2 teáskanál só, 2 tojás, 8 deka liszt, 10 deka zsemlemorzsa, 1 kiló burgonya, 30 deka vöröshagyma, 5 deka kristálycukor, 2 evőkanál ecet, bors (egész) és olaj a hal sütéséhez

Elkészítése: A halszeleteket sózzuk, lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, forró olajban megsütjük és félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, félujjnyi vastag karikákra szeleteljük. Megfelelő nagyságú edénybe rakjuk rétegezve a rántott halat, a burgonyát és a karikákra vágott vörös-hagymát. Fél liter vízhez 5 deka cukrot, 2 evőkanál ecetet, 1 teáskanál sót, egész borsot teszünk és ráöntjük a halra. Négy-öt órán át, hűtőben tartjuk.

A hűtőben 1-2 napig is eláll és pompás “gyomor-rendbehozó” étel.