Kakas provence-i módra
Hozzávalók: 1,25 kg kakasaprólék,1/2 kg hagyma, 12 gerezd fokhagyma,1/2 kg paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 dl vörösbor, 8 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál bazsalikom, 2 babérlevél, 1/2 teáskanál fehér bors, só
Elkészítése: A kakast daraboljuk föl, jól dörzsöljük be sóval és borssal, majd kevés olajon süssük át, míg piros színt kap. A fokhagymát, hagymát vágjuk nagyon apróra, majd szórjuk a húsra. A paradicsomot mártsuk forró vízbe, héját húzzuk le, vágjuk négybe, és tegyük a húsos serpenyőbe. Szórjuk meg szárított bazsalikommal, tegyünk hozzá kevés babérlevelet, a négybe vágott zöldpaprikát, fedjük le és tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe. Pároljuk a húst legalább egy órán át, az utolsó negyedórában adjuk hozzá a vörösbort.