Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rumaki


Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj, 20 dkg baconszalonna, 10 dkg vízi-gesztenye, 6 ek szójaszósz, 10 dkg cukor

A csirkemájat vágja félbe, a szalonnát és gesztenyét vékony szeletekre (legjobb szeletelt bacont venni, és hosszában felezni). Pácolja a májat és vízi-gesztenyét szója-cukor keverékben pár órát hűtve. Csöpögtesse le, tegye a szalonnaszeletekre, hajtsa rá és rögzítse fapálcikával. Süsse roston vagy tepsiben, míg a szalonna, ropogós lesz. Forrón tálalja. Készen beszórhatja borssal vagy fűszerkeverékkel.

Megjegyzés: eredetileg japán előétel.

Vízi-gesztenye helyett hagyma-, gombaszeletet tehet, vagy hagyja ki.