Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos sült krumpli


Hozzávalók: fejenként 2-3 db közepes burgonya, 5-10 dkg reszelt füstölt sajt + trappista sajt
Fűszerek: Kotányi zöldséges grill fűszerkeverék, só, bors, fokhagyma-granulátum, vagy fokhagyma-só, 2 ek olaj, v. margarin.

Elkészítés: A krumplit héjastul sós - vegetás vízben felteszem főzni. Ez idő alatt lereszelem a kétféle sajtot. Amíg puhul a burgonya, fogok egy tepsit és kibélelem sütőpapírral, mert hát a mosogatás nem tartozik kedvenc elfoglaltságaim közé.

Amikor kész a krumpli, leszűröm, megpucolom, karikára vágom és egymást kissé fedve lerakom a tepsibe. Ezután megszórom a fűszerekkel, meglocsolom az olajjal, v. rádobálom a margarin darabokat és befedem a sajtkeverékkel.

Forró sütőben 5-10 perc alatt, a sajt pirulásáig sütöm és azonnal tálalom.

Sült húsok mellé, salátával fogyasztva, de vacsoraként önmagában is remek étel!

Elkészítési idő: 30 perc sütéssel együtt