Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hagymás pite


Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 kk só, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 3 ek tej, 8 vékony szelet angolszalonna, 4-6 fej vékonyra szelt hagyma, 3 tojás, 2 dl tejföl, csipet bors, 2 kk aprított snidling, 0,5 kk köménymag

Elkészítése: Összegyúrjuk a lisztet, sót, vajat, zsírt, majd a tejet. 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek formát, de az oldalára is jusson tészta. Előmelegített forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
Takarékra állítjuk a sütőt.
Ropogósra sütjük a szalonnát, kiszedjük, de az edényben hagyunk 3 ek zsírt, ebben megpároljuk a hagymát.

A tojást villával felverjük, belekeverjük a hagymát, szalonnát, tejfölt, snidlinget, borsot. A formában megsült tésztába öntjük. Kb. 30 percig sütjük.

Úgy szeleteljük, mint a tortát.