Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kacsa Verdi módra


Anitra Alla Verdi

Hozzávalók: 1 1/2 kg kacsa, 2 közepes répa, 1 közepes hagyma, 2 ek olíva olaj, 1 szál rozmaring, 150 g pármai sonka ledarálva (főleg a zsíros része)

A sütőt 220C-ra előmelegítjük. A kacsát tisztítsuk meg, a zúzáját vegyük ki és sózzuk, borsozzuk.  A hagymát és répát vágjuk apró kockákra. Tegyük egy tálba és tegyük rá a kacsát. Az olívát spricceljük rá a kacsára. Szórjuk rá az apróra vágott vagy ledarált sonka darabokat a mellre és tegyük rá a rozmaringot. Borítsuk be fóliával és tegyük a sütőbe.
Egy óra után távolítsuk el a fóliát és további 15 percig süssük a kacsát, hogy ropogós legyen.

Tálalhatjuk a zöldséggel együtt, amin sült.