Mézes alma
kep:551
Apple in Honey
Hozzávalók: 4 alma, 3 evőkanál méz, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál búzadara, 5 dkg darált dió, 1 dl tejszín, 4 kávéskanál likőr
Elkészítése: Hámozza meg az almákat, vágja cikkekre, és a magházat vágja ki. Tegyen fel 4 deci vizet a mézzel és a fahéjjal ízesítve forrni. Ha felforrt tegye bele az almagerezdeket, és párolja öt percet. Szűrőkanállal ossza el négy tányérba. A főzőlébe szórja bele a búzadarát, miközben habverővel csomómentesre keveri. Húzza félre a tűzhelyről. Hagyja szobahőmérsékletre hűlni, végül keverje bele a diót és a tejszínt. Öntse az almákra, és locsolja meg a likőrrel. Lehűtve tálalja.