Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rizs gazdagon


Hozzávalók: 1 zacskó rizs (előfőzött), 10 dkg füstölt sajt, 1 kicsi zöldborsó konzerv, 1 kicsi kukorica konzerv, 2 ek natúr sajtkrém, 0,5-1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, kevés só, bors, fokhagyma.

Elkészítés: A rizst majdnem készre főzzük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Beletesszük a rizst, a tejet, natúr sajtkrémet, és a fűszereket. Együtt készre főzzük a rizst.

A kukoricakonzervről és a borsókonzervről leöntjük a levet, hozzáadjuk a rizshez, pár percig – amíg megpuhulnak és átmelegednek – tovább főzzük.

Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, összekeverjük – jó nyúlós lesz - és azonnal tálaljuk.

Húsok mellé köretnek, vagy önállóan is fogyasztható.

Elkészítési idő: kb. 30 perc