Heringsaláta 01.
Hozzávalók: 2-4 kisebb burgonya, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál sovány joghurt, 2 evőkanál tejföl, só, fehér bors, 1/2 teáskanál curry, 2 evőkanál ananászlé, 1 teáskanál tárkonyecet, 4 kisebb heringfilé, 1 puha alma, 1 fej vöröshagyma
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a majonézt, joghurtot és a tejfölt jól összekeverjük, és sóval, borssal, curryvel, ananászlével és tárkonyecettel ízesítjük.
A heringfilét kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk. Az almát és a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A hozzávalókat azonnal elvegyítjük a kikevert majonézzel.
A kész heringsalátát lehetőség szerint 30 percre tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjen az íze.
Üvegtálakba helyezzük és tálaljuk.