Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kávépuding


Hozzávalók: 8 dl tej, 2 dl tejszín, 6-8 evőkanál Nescafé, 2 evőkanál reszelt narancshéj, 4 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csípet só, 10 dkg apróra vágott mandula vagy dió, 1 tojás fehérje, 2-3 evőkanál málna vagy eperdzsem

Elkészítése: A tejet és a tejszínt összeöntjük, és a forráspontig fölmelegítjük. Hozzáadjuk a Nescafét, narancshéjat, jól összekeverjük, majd kihűtjük. Közben habverővel az egész tojásokat, a tojássárgáját, cukorral jól kikeverjük, s összekeverjük a tejes keverékkel. Hozzáadjuk, a vaníliás cukrot.
Pudingformába tesszük, tepsibe állítjuk, amelyet a forma 3 részéig megtöltjük vízzel.
Előmelegített közepesen meleg sütőben 1 óra hosszat tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, hűtőszekrénybe állítjuk, majd tálalás előtt kifordítjuk. Megszórhatjuk a tetejét vágott mandulával, keményre verjük a tojásfehérjét, belekeverjük a dzsemet, és azt is a tetejére kenjük.

Dél-Amerikai recept