Egybesült vagdalt
Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, 5 evőkanál olaj, 2-3 fej hagyma apróra vágva, liszt, 1 csipet száraz kakukkfű, 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld, 3 paradicsom apróra vágva
Elkészítése: A darált húst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a reszelt sajtot jól összekeverjük, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajban sárgára pároljuk a hagyma negyedét, és azt is a húskeverékbe tesszük. Gyengén, lisztes deszkán négyszögletesre formáljuk, és tepsibe tesszük. Három evőkanál olajban sárgára pároljuk a maradék hagymát, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, petrezselymet, paradicsomot, majd a hús köré öntjük a tepsibe. Közép meleg sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük.
Fölszeletelve tálaljuk, főtt vagy héjában sült burgonyával.
Dél-Amerikai recept