Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Boros csirke


Hozzávalók: 3 szelet baconszalonna, 4 db csirkemell-filé, szükség szerint só, őrölt bors és liszt, 2 evőkanál olívaolaj, 16 db mogyoróhagyma, 2,1 dl száraz vörösbor, 1,2 dl csirkeleves, 1 teáskanál morzsolt kakukkfű

Elkészítése: Nagyobb serpenyőt forrósítson fel. Süsse ropogósra a szalonnát, majd lecsepegtetve emelje tányérra és tegye félre. Dörzsölje be a bőr nélküli csirkemelleket sóval és őrölt borssal. Alaposan nyomkodja bele minden oldalukat lisztbe. Öntse az olívaolajat a szalonna zsírjára és forrósítsa fel. Süsse hirtelen barnára a filéket. Emelje tányérra és tartsa melegen azokat. Dobja a megtisztított és félbevágott mogyoróhagymákat a visszamaradt zsiradékra, majd öntse rá a bort és a levest. Gyöngyözve főzze 5-10 percen át, mialatt a mártás kezd sűrűsödni. Fektesse vissza a húsokat. Fedő alatt 15-20 perc alatt gyöngyözve párolja puhára.
A ropogós szalonnával díszítve tálalja. Rizzsel körítheti.

Dél-Amerikai recept