Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ropogós marhaszelet


Hozzávalók: 6 db piros chili paprika, 10 gerezd fokhagyma, 1 csokor koriander, 2 citrom leve, kis darab citromhéj, 1 dl olívaolaj, 50 dkg marhafartő, 10 dkg kuszkusz, 1-1 teáskanál kömény- és koriandermag, 2 db zöldpaprika, 10 dkg zöld olívabogyó

A nagyjából felvagdalt chiliket, fokhagymát, koriander levelet fél deci olívaolajjal és fél citrom levével tegye turmixgépbe, és pépesítse. Ezt nevezik az arab konyhában harisszának. A húst szeletelje fel és kissé klopfolja ki. Locsolja meg a szeleteket kevés olívaolajjal, és kenje be a harisszával. Tíz percre tegye félre érlelődni. Közben a kuszkuszt a tasakon található módon főzze meg. Keverje bele a maradék olívaolajat és citromlevet, a citromhéjat, valamint a szárazon kissé megpirított, majd mozsárban összetört kömény- és koriandermagokat. A húst pár perc alatt mindkét oldalukon süsse ropogós barnára. A paprikákat sütőben süsse sötétbarnára, majd húzza le a héjukat. Azonnal tálalja a félbevágott olívabogyókkal és a sült paprikával díszített kuszkusszal körítve.