Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Karácsonyi karajszeletek gazdagon


Hozzávalók: 6-8 szelet karaj, 3-4 db paradicsom, 1/2 szál póréhagyma, 3 szál újhagyma, 15-20 dkg gomba, 20 dkg Gouda sajt (kétféle sajttal finomabb lesz), 4 dl főzőtejszín, petrezselyem, só, bors, grill fűszerkeverék, olaj, vaj

Elkészítése: A karajszeleteket befűszerezem (só, törött bors, grillfűszer) majd kevés olajon elősütöm. Veszek egy jénait vagy magasabb peremű tepsit. Ennek az aljára rakom a szeletekre vágott poré és újhagymát, majd ráteszem a húsokat. Közben a kevés vajon megpirítom gombát egy kis petrezselyemmel, és ezt a húsokra teszem. Majd a paradicsomot karikára vágom és ezt is a húsokra rakom, amire sajt szeleteket teszek. Legvégén az egészet leöntöm a tejszínnel. Kb. 3/4 óráig alufóliával letakarva sütöm, majd leveszem a fóliát, és hagyom megpirulni a tetejét.