Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bújtatott tojás


Hozzávalók 4 személyre: személyenként 2 keményre főtt tojás, 8 nagy, kemény paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, só, törött bors, 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése: A paradicsomokat vágjuk félbe, egyik feléből szedjük’ ki a belét és kevés sós, borsos vízben 4-5 percig főzzük. Csepegtessük le, és mindegyikbe dugjunk egy-egy kemény tojást. Készítsük el a mártást: a megmaradt fél paradicsomokat és a kivájt részt passzírozzuk át. Olívaolajon futtassuk meg a finoman lereszelt vöröshagymát és fokhagymát, öntsük fel a paradicsommal és főzzünk sűrű mártást belőle. Ízesítsük sóval és törött borssal, öntsük a bújtatott tojások tetejére és köré.