Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Karácsonyi borleves


Hozzávalók: 4 db szegfűszeg, kis darab egész fahéj, 5 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, 10 dkg cukor, 4 tojássárgája
A tetejére: tejszínhab, 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése: A fűszereket tegye 3-4 deci vízbe, és fedő alatt, gyöngyözve főzze tíz percet. Szűrje le, és öntse hozzá a bort. Közben a tojások sárgáját keverje habosra a cukorral. Kézi habverővel folyamatosan keverve öntse a bort a tojáshoz. Az edényt gőz fölé téve, addig kevergesse, míg ízlése szerint besűrűsödik. Lehűtve, a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal díszítve tálalja.