Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mexikói tortilla


Hozzávalók: 22,5 dkg kukoricaliszt, 1 teáskanál só, 22,5 dkg sima liszt, 2,5 dkg zsiradék (margarin vagy vaj), 300 ml meleg víz

Egy nagy tálban keverd össze a liszteket, tedd hozzá a sót és a zsiradékot, amivel aztán jól morzsold össze. A vizet fokozatosan dolgozd bele a tésztába.  Kissé meglisztezett deszkára borítsd ki a tésztát és gyúrd 5-10 percig, de legalább addig, amíg rugalmas tésztát nem kapsz. 4 egyforma cipócskába oszd szét - ne legyenek nagyobbak egy-egy teniszlabdánál. Takard le a cipócskákat egy langyos vízbe mártott és jól kicsavart konyharuhával.
Egy óra múlva nyújtsd ki a cipókat kb. 25 cm átmérőjű kerek lepényekké. Forrósíts fel egy kenetlen nagy serpenyőt vagy egy nagyméretű palacsintasütőt és a tortillákat mind a két oldalukon süsd aranybarnára.

Vigyázat! Könnyen odaég, kevés idő elég a megsütéséhez.

Anyók@ receptje

Megjegyzés: a fotó csupán illusztráció, hogy mivel töltöd, azt magadnak kell eldöntened.