Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött burgonya


Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30-40 dkg darált hús, 1-2 zsemlye, hagyma, só, bors, 20 dkg Ráma, 3 dl tejföl, 1 dl tej.

Elkészítés: A burgonyákat hámozzuk, és keresztbe vágjuk, a húsból fasírtkeveréket készítünk, de pirospaprika nélkül. A tál alját alaposan kikenjük, majd a kettévágott burgonyákat karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy a kelyhek fala kb. fél cm vastag legyen. A kivájt darabokat szétterítjük a tál alján, majd erre a rétegre rászórjuk a Ráma felét, ezután lesózzuk. Most a törmelékre lerakjuk szorosan egymás mellé a kelyheket. Mindegyik aljára kk-nyi Rámát teszünk, majd sózzuk. Ezután a kelyhekbe szétosztjuk a húskeveréket, ha van maradék hús, benyomkodjuk a kelyhek közé.
A tejfölt és a tejet összekeverjük és rálocsoljuk.

Sütési idő kb. 1 óra. Kiszedés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Minden savanyúság jó hozzá.