Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Janicsár nyársak


Hozzávalók: 30 dkg kelbimbó, 15 dkg szeletelt, húsos mangalicaszalonna, 1 padlizsán, 1 cukkíni, 4 fej gomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 fej hagyma, só, fehér bors, kakukkfű, olívaolaj, 2 dl joghurt, 1 csokor kapor

Elkészítése: A kelbimbót grillezés előtt enyhén sós vízben megfőzzük. A zöldségeket karikákra vágjuk. A kelbimbókat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkinivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával nyársra húzzuk. Olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kakukkfűvel fűszerezzük.

Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük. A kaprot a joghurttal összekeverjük, és ezt adjuk a nyársak mellé.