Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Halas rétes


Puff Pastry Filled with Fish

Hozzávalók: 4 db piros húsú paprika, 8 réteslap, 4 evőkanál vaj, 4 db tenyérnyi halfilé, 4-4 csipet só, őrölt bors, oregánó, majoránna, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése: A paprikákat csumázza ki, és turmixgéppel pépesítse. A halfilék mindkét oldalát ízlése szerint dörzsölje be a fűszerekkel, majd a tetejüket kissé mustározza, és a paprikakrémmel kenje be. Nyirkos konyharuhára terítsen ki egy réteslapot. Olvasztott vajjal locsolja meg, és hintsen rá zsemlemorzsát. Terítsen rá egy másik lapot, amit szintén szórjon meg zsemlemorzsával. Tegyen a szélére egy előkészített halfilét. Hajtsa fel a réteslap két hosszanti oldalát, majd óvatosan hengergesse bele a halfilét. A csomagot úgy helyezze enyhén kiolajozott tepsibe, hogy a mustáros, paprikás oldala legyen felül. Hasonlóan készítse el a többi három pakkot. A tetejüket is vajazza meg. Tolja a tepsit 200 fokos sütőbe, s addig süsse, míg a tészta teteje aranybarnára sül. Ha kissé kihűlt, tegye tányérokra, s a tetejüket a maradék paprikapéppel díszítse.