Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Brokkoli puding


Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott vagy friss brokkoli, só, 1 zsemle, 2 dl tej, 2 tojás, őrölt bors és szerecsendió, mandula, a formák kikenéséhez vaj vagy margarin

Elkészítése: A brokkolit enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és turmixoljuk. A zsemlét te-be áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összemorzsoljuk. A tojások sárgáját és a zsemlét a brokkoli-pépbe keverjük, borssal, szerecsendióval, valamint mandulával fűszerezzük. Végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk. 4 kisebb pudingformát kivajazunk, majd a masszával kétharmad részéig megtöltjük. A formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk és a pudingot sütőben, közepes lánggal fél óra alatt megpároljuk. Mikrohullámú készülékben is elkészíthetjük, akkor 8-10 perc alatt megsül, és biztosan nem esik össze. Tányérra borítva, főtt, párolt húsok mellé kínáljuk.