Csirke Marsala-módra
Polo alla Marsala
Hozzávalók 2 személyre: 2 kicsontozott csirkemell-filé, 12 dkg gomba, 0,6 dl olívaolaj, 1,2 dl csirkeleves, 1,2 dl testes vörösbor, 2 evőkanál vaj, liszt, só, őrölt bors
Elkészítése: Serpenyőben melegítse fel közepes hőmérsékletre az olívaolajat. A filéket forgassa meg a lisztben, a fölösleget rázogassa le, majd süsse világosbarnára azokat. Ekkor tegye mellé a felszeletelt gombát, s amikor összeesett, öntse alá a csirkelevest és a vörösbort. Amikor felforrt, tegye bele a vajat, ízlése szerint fűszerezze, s szórja meg kevés liszttel. Fedő alatt párolja 5 percet, míg a mártás kissé besűrűsödik. Forrón tálalja.
Nyugodtan elkészíthető borjúhúsból is.