Burgundi marharagu
Boeuf Bourgignon
Hozzávalók: 1 kg sovány, pörköltnek való marhahús, felcsíkozva, 25 dkg csíkokra vágott hagyma, 1 csomag mirepoix (összesen kb. 20 dkg sárgarépa, zeller és póréhagyma felkockázva), 1 üveg burgundi vörösbor, 4 evőkanálnyi olívaolaj, só, bors, babérlevél, kakukkfű, csipetnyi cukor, 1 csokor összevágott petrezselyem, 0,4 dl konyak
Elkészítése: A húst a felhevített olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a zöldséget, a fűszereket, a vörösbort és egy órán át fedő alatt pároljuk. A fedőt levéve még egy fél órán keresztül továbbpároljuk. Ráöntjük a konyakot, esetleg utóízesítjük és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Körete párolt rizs vagy baguette kenyér lehet.