Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bárányhús kelbimbóval


Hozzávalók: 50 dkg báránylapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, őrölt kömény, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, törött bors, 2 dl zöldséglé, 20 dkg mélyhűtött kelbimbó, 20 dkg burgonya, 2 evőkanál sima liszt

Elkészítése: A húst megmossuk, és hártyáitól megtisztítjuk, s kockákra vágjuk. A szalonnát szintén kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk, azután megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, s megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a húst, megszórjuk őrölt köménnyel, megsózzuk és megborsozzuk. Végül belekeverjük az áttört fokhagymát, s forró zöldséglével felöntve fedő alatt pároljuk.

A félig puha húshoz hozzátesszük a kelbimbót meg a kockákra vágott burgonyát, esetleg megsózzuk és felöntjük vízzel, s puhára pároljuk.

Végül sima liszttel besűrítjük, és összeforraljuk.