Marhapörkölt
Picadinho
Hozzávalók: 90 dkg marha-fartő, 15 dkg baconszalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 nagyobb paradicsom, 1 db avokádó, 3 db apró chili paprika, ízlés szerint só és őrölt fehér bors, 1,2 dl víz
Elkészítése: Az apróra kockázott bacont hirtelen süsse üvegesre. Ezen pirítsa barnára a szálasra vágott hagymát. Szűrőkanállal szedje tányérra és tegye félre. A visszamaradt zsiradékon párolja fehéredésig a kockákra darabolt húst. Ízesítse a fűszerekkel, majd adja hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, avokádót és a chilit. Öntse alá a vizet. Fedő alatt gyöngyözve főzze puhára.
Tálaláskor díszítse a félretett sült baconkockákkal és hagymaszálakkal.