Csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál édesnemes paprika, só, bors, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, a vöröshagymát kockára vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a csirke darabjait, majd megszórjuk fokhagymával, sóval, borssal és kevergetés közben mindent megpirítunk. A paradicsomot felszeleteljük, a zöldpaprikával együtt a húshoz adjuk, az egészet meghintjük pirospaprikával. Kevés vízzel pároljuk puhára. Vegyük ki a csirkedarabokat. A visszamaradt zaftba keverjünk liszttel elegyített tejfölt.