Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Birkaborda póréhagymával


Hozzávalók: 60 dkg birkaborda vagy birkakaraj csontostul, só, 6 gerezd fokhagyma, zsír vagy olaj, 1 szál vastagabb póréhagyma, 20 dkg burgonya, pikáns ketchup

Elkészítése: A konyhakész húst felszeleteljük, a csont mellett bevagdaljuk, gyengén kiklopfoljuk, besózzuk és bekenjük a zúzott fokhagymával, s hideg helyre tesszük. Közben felhevített olajon megfuttatjuk a felaprított póréhagymát, azután hozzátesszük a húst, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük forró vízzel, s félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk egy kivételével az apró kockákra vágott burgonyát, azután belereszeljük a maradék egy burgonyát - ezzel besűrítjük -, s lefedve puhára pároljuk.

Szükség szerint vízzel hígítjuk, s végül megcsepegtetjük ketchuppel.