Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gesztenyével töltött csirke


GALINHA COM RECHEIO DE CASTANHA

Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 2,5 dl fehérbor, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál vágott snidling, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld, a csirkeaprólék apróra vágva, 1-2 evőkanál vaj, 1 csípet törött bors, 1 csípet őrölt szerecsendió, 20 dkg gesztenyepüré nem édesített, 4 szelet angolszalonna

Elkészítése: Páclevet készítünk a bor, fokhagyma, citrom, só, snidling, petrezselyem keverékéből, és 24 órára beletesszük a csirkét. Lehetőség szerint hűtőszekrényben tartsuk, és időnként forgassuk meg.

Az apróra vágott csirkeaprólékot vajban megpároljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, és a gesztenyét. A csirkét a pácléből kivesszük, szárazra töröljük, megtöltjük a gesztenyés töltelékkel, és alufóliába csomagoljuk.

Közép-meleg sütőben 1 óra hosszat sütjük, az utolsó negyedórára kinyitjuk a fóliát, hogy a csirke bőre megpiruljon.