Gyors marhahúsleves
Hozzávalók: 25 dkg levesnek való marhahús, olaj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg vegyes leveszöldség, só, Vegeta, 3 db egész tojás, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítése: A levesnek való húst kockákra vágjuk és ledaráljuk, másfél liter hideg vízben felforraljuk, majd még további harminc percig lassú tűznél, néha megkeverve - nehogy a hús a fazék aljára ragadjon - tovább főzzük. Közben felhevített olajon megfuttatjuk a durvára reszelt vöröshagymát, hozzákeverjük az apró kockákra vágott leveszöldséget, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Azután a leveshez tesszük, ízlés szerint megsózzuk, megízesítjük Vegetával, s vízzel felöntve kellő sűrűségűre hígítjuk. Készre főzzük, és tálalás előtt a finomra vágott zöldpetrezselyemmel felvert tojást belecsurgatjuk a forró levesbe, és végül alaposan átforraljuk.