Tésztasaláta 01.
Hozzávalók: 30 dkg bármilyen száraztészta, só, 15 dkg kelkáposzta, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dkg vaj, 2,5 dl zöldséglé, zöldpetrezselyem, törött bors, majoránna, őrölt kömény, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A tésztát a zacskón feltüntetett utasítás szerint sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A kelkáposztát megmossuk, és metéltre vágjuk. A szalonnát kockákra aprítjuk, és zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a vajat meg a kelkáposztát, és öt percig zöldséglével felöntve pároljuk. Azután megízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával, s összekeverjük a kifőtt tésztával.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.