Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rakott kel


Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 20 dkg rizs, 40 dkg gomba, vagy 30-40 dkg pörköltmaradék, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése: A metéltre vágott káposztát sós vízben megfőzzük. A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd kétszeres vízmennyiséggel, fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk.
A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát (vagy a pörköltnek való húst), és pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezve pörköltet készítünk.

Olajjal kikent jénaiba rétegezzük a káposztát és a gombával (pörköltmaradékkal) összekevert rizst. Letakarjuk az edényt, és előmelegített sütőben pároljuk kb. negyed óráig, majd levesszük a fedőt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és ráolvasztjuk.

Elkészítési idő: kb. 1.5 óra