Gombával töltött padlizsán
Eggplant Stuffed with Mushrooms
Hozzávalók: 3 padlizsán, 1 evőkanál só, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1,5 evőkanál vaj, só, őrölt bors, 40 dkg gomba, 10 dkg natúr krémsajt, 1 csokor petrezselyem, csipet bazsalikom és kakukkfű, 20 dkg camembert sajt
Vágja le a padlizsán szártövét, majd hosszában felezze el. A közepükbe mélyítse vájatot a tölteléknek. Sózza be, majd héjukkal felfelé tegye papírtörölközőre egy fél órányi időre mindegyiket. Közben a vajat olvassza meg, párolja rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Tegye rá a vékonyan felszeletelt gombát, sózza, borsozza, majd fedő nélkül főzze el a levét. Húzza félre a melegről, szórja meg a finomra vágott petrezselyemmel, kakukkfűvel és bazsalikommal. Adja hozzá a krémsajtot és keverje jól össze. A padlizsánokat töltse meg ezzel, és tegye azokat egymás mellé ujjnyi vízzel telt tepsibe. Mindegyikre tegyen vajdarabkát. Süsse 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet. Ekkor tegyen a tetejükre felszeletelt camembert sajtot, s annyi időre tegye vissza a sütőbe, míg a sajt megpirul.
Barna Aladár fordítása