Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kubai csirkeleves


(Sopa de Pollo)

Hozzávalók: 6 db csirkecomb, 1 db közepes vöröshagyma, negyed-negyed teáskanál oregánó és kurkuma, 1,5 l víz, 2 gerezd fokhagyma, 1 tasak csirkeleves-por, 1 evőkanál paradicsompüré, 1-1 db közepes burgonya és sárgarépa, ízlés szerint apró (csiga, eperlevél) tészta, 1,2 dl citromlé, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, 1 db babérlevél

Elkészítése: A combokról távolítsa el a bőrt, és kissé dörzsölje be sóval. Tegye nagyobb fazékba. Öntse rá a vizet.
Keverje hozzá a paradicsompürét, a finomra vagdalt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a csomómentesre kevert levesport és a fűszereket. Forralja fel, majd fedő alatt gyöngyözve főzze 30 percet. Ezután dobja bele a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, valamint a megtisztított és csíkokra szabdalt répát.

Amikor ezek megpuhultak szórja bele a tésztát, valamint locsolja rá a citromlevet.

Ha minden puhára főtt, forrón tálalja.

Fordította Barna Aladár