Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rakott káposzta - Rozi kedvére


Hozzávalók étvágytól és létszámtól függően: 1-2 kg savanyú káposzta, 0.5-1 kg hús, 1 csésze rizs, bő fél liter tejföl, pörkölthöz való fűszerek, olaj.

Elkészítése: A káposztát kissé felaprítom, ha túlságosan savanyú még át is mosom, majd egy nagyobb lábosba, olajon dinsztelem. A rizst félkészre főzöm, a húsból kissé bővebb lére eresztve pörköltet alkotok.

A tepsit kikenem, szórok rá egy réteg káposztát, rá a pörkölt és a rizs, újra káposzta, pörkölt és rizs, a rétegezést a káposztával zárom. A tejfölt fölkeverem, ha sűrű, kevéske tejjel önthetőre hígítom, ráöntöm a rétegekre, lefóliázom, és bő 3/4 órára megy a sütőbe.

Ha eljött az idő, leszedem a fóliát és készre sütöm.