Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Lekváros felfújt


Felfújt - sütés előtt

Hozzávalók: 2 db szikkadt zsemle
(vagy 3 kifli),
5-6 kanál lekvár,
1/2 liter tej,
2 vaníliás cukor,
5 dkg kristálycukor,
5 dkg vaj,
1 tojás

Egy tálba öntjük a tejet, ebben elkeverjük a kristálycukor felét és az egyik vaníliás cukrot, és beletesszük a drabokra tépett szikkadt zsemléket. Amikor már jól megszívták magukat, egy tűzálló tálba tesszük a lucskos (nem kinyomkodott!) zsemléket és annyit öntünk rá a cukros tejből, hogy jó lucskos maradjon.

Egy egész tojást kikeverjük a másik vaníliás cukorral, és ráöntjük a tetejére. 

Ezután lekvárt kanalazunk rá (mindegy, hogy milyet, amit otthon találunk) majd vajdarabkákat teszünk a tetejére, végül meghintjük a maradék cukorral.

Előmelegített sütőben (200 C°) 20-25 percig sütjük.

A süti szépen felemelkedik sütés közben és ne ijedjünk meg, hogy amikor kezd kihűlni, összeesik, az ízén nem ront semmit! 

Szuchányi Judit receptje alapján