Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Könnyű nyári saláta – vacsora


Ha nem akarsz este nehezet enni és nincs időd főzni, íme, egy gyors vacsoratipp. A fokhagyma-tartalma miatt randi előtt nem ajánlott!

Hozzávalók 2 fő részére:
180 g vegyes saláta (Spar – saját termék,
saláta, káposzta, sárgarépa van benne),
1 kígyóuborka,
1 kis natúr joghurt,
1 nagy tejföl (12%-os),
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só

Elkészítés: Az uborkát megtisztítjuk (ízlés szerint a héját levághatjuk) majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk és állni hagyjuk. Amíg levet ereszt elkészítjük az öntetet.

A fokhagymát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A natúr joghurtot és a tejfölt összeöntjük, hozzáadjuk a fokhagymát, alaposan elkeverjük, enyhén sózzuk – vigyázva, hogy a lesózott uborka miatt ne legyen túl sós.

Az uborkát kinyomkodjuk, egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a vegyes salátát és ráöntjük az öntetet. Alaposan összekeverjük, és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 15-20 perc