Gyömbéres lazac
Hozzávalók: 40 dkg lazacfilé, citrom gerezdek
A páchoz: 2 dl rizsbor, 1,5 dl szójaszósz, só, őrölt fehérbors, reszelt gyömbér, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál cukor
A cukrot lábosban olvassza halvány zsemleszínre. Öntse fel a borral, és addig keverje, míg teljesen feloldódik. Tegye hozzá a többi alapanyagot, majd amikor teljesen kihűlt pácolja benne a halfiléket 5-6 órán keresztül. Ezután hideg vízzel öblítse le a filéket, és fektesse tűzálló tálba. Evőkanállal öntözzön keveset a húsok köré. Tegye hűtőszekrénybe pár órára, majd tolja be a tálat a grillsütőbe. 5-6 perc alatt (míg kezd a hal színesedni), süsse készre. Azonnal tálalja.