Dani torta
(LAKTÓZ-ÉRZÉKENYEKNEK)
Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás, 3 dl kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 zöld citrom leve és reszelt héja, 7 ek olaj, 4 dl liszt, fél cs sütőpor
A krémhez: 1 cs laktózmentes vaníliapuding, 0.5 l laktózmentes tej, 10 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 20-30 dkg felkockázott eper
A tetejére: szeletelt eper, gyümölcskocsonya
Elkészítése:
Piskóta: A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg térfogata duplájára nem nő. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét és héját, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozzuk és tortaformába öntjük, majd készre sütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk.
Töltelék: A hozzávalókból pudingot főzünk, belekeverjük a margarint, ha már langyosra hűlt, akkor a felkockázott epret is.
Gyümölcskocsonya: ha csak másnap akarjuk a tortát felhasználni, akkor a szokásos 3 dl vízzel főzzük fel, ha még aznap, akkor csak 2 dl vízzel.
Összerakás: A tortalapot kettévágjuk, visszarakjuk a sütőformába az alsó felét, megkenjük a töltelék kétharmadával, rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék töltelékkel, kirakjuk a felszeletelt eperrel, és óvatosan rácsurgatjuk a fél szilárd zselét.
Hűtőszekrényben tartjuk a zselé szilárdulásáig.
A további díszítés csak ezek után történik.