Ecetes marhasült
Hozzávalók: 75 dkg marhahús, őrölt bors, só, 6 teáskanál vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1,5 teáskanál ecet, 1 teáskanál mustár, 1 babérlevél, ízlés szerint fokhagyma és szemes bors
A húst dörzsölje be sóval és őrölt borssal. Tűzálló tálban forrósítsa fel habosra a vajat, majd hirtelen pirítsa a hús minden oldalát barnára. Ekkor tegye mellé a vékonyan felkarikázott hagymát, és együtt párolja tovább. Vigyázzon, hogy a hagyma ne égjen meg. Keverje el a levében a többi hozzávalót, amivel meg is öntözgeti a pecsenyét. Letakarva, gyöngyözve párolja puhára két-három óra alatt.
Félóránként fordítson a húson.
Felszeletelve, a sütőlével meglocsolt párolt rizzsel körítve tálalja.