Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkeragu


Hozzávalók: 1 kg darabolt csirke, 10 dkg margarin, 1 teáskanál curry, 1 fej vöröshagyma, 5 dl csirkeleves, 5 dkg gomba, 3 evőkanál liszt, tejszín

A csirkedarabokat sózza be, majd minden oldalukon hirtelen süsse át pár perc alatt a forró margarinon. Az aranybarna húsokat hintse meg a curryvel. Szórja rá a finomra vagdalt hagymát. Pirítsa barnára, de közben folyamatosan figyeljen rá, nehogy megégjen a hagyma. Ekkor öntse fel a levessel. Fedje le, és alacsony hőfokon főzze puhára. Közben egy lábasban a vagdalt gombát pirítsa meg. Amikor levet eresztett, hintse meg a liszttel.

Folyamatosan keverve párolja pár percet, végül keverje bele a raguba.

Tálalás előtt kevés tejszínnel lazítsa krémesre az egytálételt.