Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gombapaprikás


Hozzávalók: fél kg tisztított, szeletelt gomba, 2-3 ek olaj vagy 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, paprika, só, 1 dl tejföl, apróra vágott petrezselyemzöld.

Elkészítés: A hagymát finomra vágva a zsiradékban gyengén megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és kevés vízzel 20-25 percig pároljuk, aztán zsírjára sütjük.

Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba egészen puha nem lett.

A tejföllel és a petrezselyemzölddel elkeverjük. Ha ízetlennek találjuk, a tejfölbe 1-2 kk házi gombaport is keverhetünk.

Galuskát vagy rizst adunk hozzá körítésnek.